Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Composiet terras

Met een composiet terras bedoelen we een terras dat gemaakt is uit een met houtvezel versterkte kunststof. Het hout zorgt ervoor dat het materiaal sterk genoeg is voor zogeheten trekkrachten en de kunststof houdt de vezels bij elkaar en maakt het materiaal bestand tegen duwkrachten. Hier lees je de voor- en nadelen van het aanleggen van een terras in composiet.

 

Terras in composiet: voor- en nadelen

composiet terrasplank Een terras in (hout)composiet combineert de beste eigenschappen van hout en kunststof. Het terras krijgt de natuurlijke en warme uitstraling van hout en de voordelen van kunststof. Zo is een composiet terras onderhoudsarm. Af en toe vegen, afborstelen of een keertje afspuiten met de tuinslang volstaat om bladeren, zand en vuil te verwijderen.

Houtcomposiet kan niet schimmelen of rotten, is insectenbestendig en gaat ook nog eens lang mee. Bovendien houd je rekening met het milieu, want houtcomposiet is volledig recycleerbaar.

De speciale afwerking maakt de meeste houtcomposieten planken anti-slip, ook in de winterperiode. Houtcomposiet heeft dan wel de warme en natuurlijke uitstraling van hout, maar is, in tegenstelling tot natuurlijk hout, splintervrij!

Een eerste nadeel van composietplanken voor terrassen is de mogelijke verkleuring die na een tijd kan ontstaan door de zon en neerslag. Daarnaast kan het verschuiven van zware voorwerpen zoals tuinmeubilair of grote bloempotten krassen in het terrasoppervlak maken. Je moet hierbij dus voorzichtig te werk gaan.

 

 

Composiet terras aanleggen: aandachtspunten

Bij het aanleggen van een composiet terras worden de terrasplanken op fijnere dwarsbalkjes bevestigd. Het vastmaken van de planken gebeurt meestal met speciale clips. Het is ook aangeraden om een worteldoek onder het terras te plaatsen. Op die manier kan je onkruidgroei tegengaan.

Composiet terrasplanken kunnen ‘werken’ onder invloed van zon, regen, luchtvochtigheid en temperatuur. Zorg voor voldoende ruimte onder de planken voor een natuurlijke luchtstroom. De constante luchtstroom droogt het composiet, zodat kromtrekken wordt tegengegaan. Vanzelfsprekend is het daarbij ook van belang om de zijkanten open te houden voor een optimale luchtstroom.

Het is dus van belang dat het composiet terras correct geplaatst wordt. Hiervoor kan je een beroep doen op een tuinaannemer, die je ook uitgebreid advies kan geven over het onderhoud van het terras.

De samenstelling van hout en kunststof kan per merk verschillen. Let dus goed op welk merk je koopt. Vergelijk verschillende leveranciers. Niet alleen kan de prijs per leveranciers enorm verschillen, maar let ook goed op welke garanties zij geven.

composiet terras

 

Online offertes op maat aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Via onderstaand formulier kan je nu vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij onze aangesloten partners actief in jouw regio: