Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Dakwerkers in de buurt

Je dak krijgt het hard te verduren door de weersomstandigheden en is 1 van de grootste boosdoeners als het gaat om warmteverlies. Schakel daarom tijdig een dakwerker in de buurt in. Wat valt er allemaal binnen het takenpakket van zo’n dakwerker en hoeveel kosten dakwerken gemiddeld? En hoe vind je de juiste vakman voor jouw klus? Lees het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Wat doen dakwerkers?
Hoe dakwerkers in de buurt vergelijken?
Prijs dakwerkers in de buurt
CONCLUSIE: welke dakwerker kies ik best?
Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarvoor dakwerkers in de buurt inschakelen?

Werk je samen met een dakwerker in de buurt? Dan geniet je van meerdere voordelen. Denk maar aan kwalitatieve materialen, een correcte & snelle uitvoering, … Ook maak je mogelijk aanspraak op meerdere financiële voordelen en heb je alvast een contact voor dringende interventies. Een overzicht van de werkzaamheden waarvoor je een dakwerker inschakelt:

Op zoek naar ervaren dakwerkers in de buurt? Vind een geschikte vakman voor jouw dakwerken via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Wat doen dakwerkers?

Waar kan je dakwerkers in de buurt voor inschakelen? Een overzicht:

1. Dakrenovatie

Is het tijd om je dak te renoveren? Dan heb je een aantal opties. In ernstige gevallen moet je de volledige dakconstructie vernieuwen, maar in veel scenario’s volstaat een nieuwe dakbedekking. Een overzetdak is ook een relatief goedkoop alternatief, zolang de dakconstructie nog in goede staat verkeert en je een (licht) hellend dak hebt.

Richtprijs: € 20 – 500 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Dakisolatie

Een dak isoleren kan langs binnen of langs buiten, ongeacht het type dak. Let op: een plat dak langs binnen isoleren is wel niet aangeraden. Veelgebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, PUR-schuim, kunststof isolatieplaten, … Daken zijn doorgaans een grote boosdoener op vlak van warmteverlies. Met een grondige dakisolatie bespaar je dus een hoop geld.

Richtprijs: € 20 – 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Dakkapel of -ramen

Met een dakkapel tover je jouw benauwde zolder om tot een volwaardige slaapkamer of andere woonruimte. Daarnaast zorgen nieuwe ramen voor meer natuurlijke lichtinval en zal de ruimte ruimtelijker aanvoelen.

Richtprijs dakramen: € 200 – 800 (excl. btw, incl. plaatsing)

Richtprijs dakkapel: € 3.300 – 5.400 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

4. Dak onderhoud

Een dak moet veel doorstaan. Denk aan wisselende seizoenen, weersinvloeden, … Op termijn is het dus altijd verstandig om een dakwerker in de buurt in te schakelen voor onderhoud. Zo vermijd je beschadiging van de dakbedekking en eventueel zelfs van de gehele dakconstructie. Werkzaamheden die hier onder vallen zijn een dakreiniging, ontmossing, het aanbrengen van een dakcoating, …

Richtprijs: € 10 – 50 per m² (excl. btw)

 

TIP: druk de kosten voor dakwerken met een premie!

Laat je jouw dak renoveren of isoleren door een dakwerker? Dan kom je in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie. Deze premie loopt mogelijk op tot 35 à 50% van de investering. Andere mogelijke financiële voordelen zijn het verlaagd btw-tarief, de EPC-labelpremie, …

TIP: een ervaren dakwerker begeleidt je bij je premie-aanvraag en kan je meer informatie bieden over andere mogelijke financiële voordelen. Vind zo’n vakman voor dakwerken in de buurt door voorstellen te vergelijken via onze gratis offerteservice.

 

Hoe dakwerkers in de buurt vergelijken?

De ene dakwerker is de andere niet. Wil je dus zeker zijn van een optimaal eindresultaat? Dan moet je vakmensen vergelijken. Een checklist met belangrijke factoren:

 

 1. Volgens specialisatie

  Dakwerkers in de buurt neigen bepaalde specialisaties te hebben, waardoor je niet zomaar de eerste de beste vakman kiest. Schakel dus altijd een dakwerker in die specifieke ervaring heeft die relevant is voor jouw project.

 2. Volgens werkwijze

  Doorgaans zijn de werkwijzen van dakwerkers vergelijkbaar, maar toch loont het om op verschillen te letten. Na je aanvraag komen dakwerkers langs voor een inspectie en gaan ze met je in gesprek over je wensen. Op basis hiervan stellen ze dan een offerte op. Welke methoden en materialen ze tijdens het werk gebruiken, verschilt van dakwerker tot dakwerker.

 3. Volgens uitvoertermijn

  De tijd die een dakwerker nodig heeft om de werken uit te voeren, verschilt. Hetzelfde geldt voor de periode waarin de  vakman aan de dakwerken kan beginnen. Het loont dus zeker om deze uitvoertermijnen gericht naast elkaar te leggen.

 4. Volgens voorwaarden

  Wat betreft randvoorwaarden varieert er mogelijk ook nog het een en ander. Zo zijn dakwerkers niet verplicht om een garantie aan te bieden en kan je in sommige gevallen een onderhoudscontract afsluiten. Vraag specifiek naar dit soort voorwaarden.

 5. Volgens kosten

  Een van de belangrijkste punten om goed op te letten is de prijs. Net als bij uitvoertermijnen moet je niet meteen voor de voordeligste optie kiezen, maar loont het om realistisch te zijn. Een goedkopere kostprijs is vaak een indicatie van slechtere materialen, een onervaren vakman, een gebrekkige garantieregeling, …

Wil je dakwerkers in de buurt vergelijken? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en kom vrijblijvend in contact met 2 à 3 ervaren dakwerkers. Start je aanvraag hier.

 

Prijs dakwerkers in de buurt

De prijzen van dakwerkers in de buurt verschillen per klus en van vakman tot vakman. Ook zijn prijzen afhankelijk van gebruikte materialen en methoden, het type dak, de bereikbaarheid van je woning, … Hieronder een overzicht met gangbare richtprijzen:

Type dakwerkenMethodeGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
DakrenovatieNieuwe dakbedekking€ 20 - 200 per m²
Overzetdak€ 50 - 65 per m²
Nieuwe dakconstructie€ 175 - 500 per m²
DakisolatieLangs binnen€ 20 - 50 per m²
Langs buiten€ 40 - 100 per m²
Dakkapel of -ramenDakraam€ 200 - 800
Dakkapel€ 3.300 - 5.400
Dak onderhoudReiniging + ontmossing€ 10 - 15 per m²
Reiniging + ontmossing + coating€ 30 - 50 per m²

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Benieuwd naar wat dakwerkers in de buurt voor jouw project vragen? Vergelijk dan vrijblijvend 2 à 3 vakmensen via onze gratis offerteservice.

 

dakwerkers in je buurt

 

CONCLUSIE: hoe kies ik de juiste dakwerker in de buurt?

Hoe kies je de meest geschikte dakwerker voor jouw project? Een aantal tips op een rijtje:

 • Zoek referenties, reviews, … op: er zijn veel dakwerkers, maar niet iedereen heeft even veel ervaring. Kijk bijvoorbeeld op verschillende websites, onderzoek of de dakwerker een bekende partij is binnen zijn vakgebied, lees reviews van andere klanten, …
 • Check opgenomen werkzaamheden in de offerte: lees opgemaakte offertes goed door en check altijd welke werkzaamheden zijn inbegrepen. Let dan met nadruk op de voorbereiding, gebruikte materialen en de afwerking. Zo weet je voor de start precies waar je aan toe bent en betaal je niet voor onnodige werken.
 • Let niet alleen op de kosten: de goedkoopste vakman is op de lange termijn niet per sé de voordeligste! Kies voor een ervaren dakwerker in de buurt met een realistische prijs om achteraf onaangename verrassingen te vermijden.
 • Vergelijk meerdere offertes: kies niet voor de eerste de beste vakman. Vergelijk meerdere dakwerkers in je buurt op basis van prijzen, uitvoertermijnen, gebruikte materialen, … Ook een goede klik met een  vakman is belangrijk met het oog op een dakrenovatie zonder zorgen.

 

Dakwerkers in de buurt inschakelen? Maak gebruik van onze gratis offerteservice!

Heb je een klus voor dakwerkers in de buurt? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offerteservice. Zo vergelijk je vrijblijvend 2 à 3 vakmensen en profiteer je van gericht advies en prijzen op maat. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Online offertes op maat aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Via onderstaand formulier kan je nu vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij onze aangesloten partners actief in jouw regio: