Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Vals plafond plaatsen

Wil je een vals plafond laten plaatsen? Dan twijfel je misschien nog tussen een spanplafond en gyproc? Een spanplafond heeft verschillende troeven ten opzichte van gyproc. In dit artikel bespreken we deze 2 gekende types valse plafonds op basis van hun kostprijs, onderhoud, gebruiksgemak en meer…

Graag offertes van plafondwerkers actief in jouw regio? Ontvang hier prijzen op maat.

 

Een spanplafond als vals plafond?

Een spanplafond is een vals plafond dat bestaat uit een strak gespannen doek op maat van de ruimte. Net als bij gyproc kan je een spanplafond aanbrengen onder een bestaand plafond. Zoals je op onderstaande voorbeeld foto kan zien is een spanplafond haast niet te onderscheiden van een vals plafond en gyproc:

prijs vals plafond

 

Snel en eenvoudig geplaatst

Een vals plafond in gyproc laten plaatsen, kost behoorlijk wat tijd. Je hebt er ook verschillende vakmensen voor nodig. Niet zo bij een spanplafond. Dat laat je plaatsen op één dag en door één leverancier. Bovendien moet je een spanplafond achteraf ook niet schilderen en de werken veroorzaken amper stof. En verlichting en audio? Diezelfde leverancier kan die ook onmiddellijk mee inbouwen. Handig, toch?

 

Welke andere voordelen?

Spanplafonds zijn niet alleen vlot en eenvoudig te plaatsen. Ze hebben ook nog tal van andere voordelen:

  1. Akoestisch dempend en isolerend
  2. Schokbestendig, brandveilig en 100% recycleerbaar
  3. Geen kans op barsten of scheuren
  4. Afwasbaar, vochtwerend en chloorbestendig

 

In polyester of pvc?

Besloten om een spanplafond te laten plaatsen? Goed zo, dan is het tijd om het materiaal te kiezen. Je kan daarbij opteren voor pvc of polyester.

Pvc: een rekbare stof, waarmee je ook vlot speciale vormen en 3D-structuren kan realiseren.
Polyester: iets dikker en robuuster dan pvc, omdat deze doeken geweven zijn.

De andere eigenschappen van pvc en polyester achterhalen? Simpel, vraag een offerte aan bij onze verschillende gespecialiseerde vakmannen (+ hyperlink).

 

En wat met de prijs?

een vals plafond in gyproc of spanplafond?

Een spanplafond is iets duurder dan een plafond in gyproc op het eerste zicht. Dat een spanplafond eenvoudig en snel te plaatsen is, las je hierboven al. Maar daarnaast heb je ook geen onderhoudskosten. Zo is verven niet nodig, je wast je plafond gewoon af met water en detergent. Ga je het volledige kostenplaatje bekijken (afbraakwerk, opruimwerk, afdekken van de ruimte, schildersklaar maken, schilderen,..) dan zal je merken dat een spanplafond niet alleen veel sneller en zorgelozer is maar ook een pak goedkoper.

 

Voorbeeld richtprijzen inclusief plaatsing:

Matte pvc-spanplafonds: vanaf 70 à 75 euro per vierkante meter
Spanplafonds in polyester: vanaf 75 à 80 euro per vierkante meter

 

Online offertes op maat aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een vals plafond? Via onderstaand formulier kan je nu vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij onze aangesloten partners actief in jouw regio: Deze dienst is volledig vrijblijvend.