Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Verwarming

Verwarming is een essentieel onderdeel van het woongebeuren en zorgt voor een warm en behagen gevoel tijdens de koude wintermaanden. Hoe je een woning best verwarmt hangt af van de oppervlakte, budget en mogelijke brandstoffen. Op deze pagina kom je meer te weten over de werking van centrale verwarming en de verschillende soorten brandstoffen.

infrarood verwarmingspaneel

Verwarmen met infrarood

Infraroodverwarming bestaat in diverse toepassingen: van panelen en vloerverwarming tot mobiele verwarmingselementen. Welke mogelijkheden bestaan er zoal? En hoeveel kosten die? Dankzij onze handige checklist ontdek je of infraroodverwarming bij jou thuis een goede investering is!
Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een manier om ruimtes die niet zoveel gebruikt worden te verwarmen. Je hebt geen CV of verwarmingstoestel nodig. Maar hoe werkt het dan wel? Lees hier meer over de verschillende systemen en hun karakteristieke opbouw.
opbrengst van een zonneboiler

Zonneboiler: opbrengst & rendement

De collectoren van een zonneboiler gebruiken de zon als energiebron om huishoudelijk water op te warmen. Dit maakt een zonneboiler tot een erg ecologische en duurzame oplossing. Lees meer over de werking van een zonneboiler, de terugverdientijd & het rendement.
Pellet kachel

Pelletkachel

Voor wie duurzaam en ecologisch verwarmen een must is, zijn pelletkachels een goede investering. Deze biomassaketel verbrandt enkel houtstaafjes afkomstig van gerecycleerd hout. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen en enkele richtprijzen.
warmtepomp

Warmtepompen: Kostprijs en werking

Investeren in een warmtepomp? Warmtepompen zijn milieuvriendelijk en besparen energie. Toch moet benadrukt worden dat het een stevige investering is die je met behulp van premies kan drukken. Lees hier meer over de werking van warmtepompen, de kostprijs en subsidies.
Cv-ketel winterproof

Uw cv-ketel winterproof

Hoe maak je de Cv- of Hr-ketel winterproof? Een kapotte ketel in de wintermaanden is zeer vervelend. Dat betekent dat je warm water noch verwarming in huis hebt. Dat wil je voorkomen. Laat jouw Cv- of Hr-ketel dus zeker preventief controleren door een erkend loodgieter.