Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Grote schuiframen

Grote schuiframen kunnen je woning echt een functionele en esthetische meerwaarde geven. Ze creëren een open gevoel en laten je woonkamer naadloos overlopen in je tuin. Ben je benieuwd naar de verschillende uitvoeringen? Lees dan in dit artikel alles over de mogelijkheden, de aandachtspunten en de prijs van grote schuiframen.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen grote schuiframen
Groot schuifraam prijs
Aandachtspunten grote schuiframen
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor grote schuiframen?

Grote schuiframen zorgen voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Zowel bij renovaties als bij nieuwbouwprojecten zijn grote schuiframen een goede investering. Tegenover de hogere prijs en de complexere plaatsing staan namelijk een pak voordelen:

 • Buitengevoel naar binnen: je woonkamer zal door het schuifraam naadloos overvloeien in je tuin of terras. Je geniet heel het jaar van natuurlijke lichtinval en een prachtig zicht.
 • Geen ruimteverlies: door het schuifsysteem heb je in tegenstelling tot draaideuren geen last van ruimteverlies. Op die manier kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten.
 • Optimale isolatie: de profielen van de nieuwste schuiframen zorgen voor een uitstekende isolatie. Daarbovenop kan je kiezen voor HR-glas of driedubbel glas voor de ultieme isolatie.
 • Makkelijke verluchting: je ruimtes verluchten was nog nooit zo gemakkelijk als met een schuifraam. Wil je wel de insecten buiten houden? Overweeg dan ook een vliegenraam voor je groot schuifraam.
 • Wind- en waterdicht: met een schuifraam kan je genieten van de natuur in je omgeving, maar heb je geen last van slecht weer. Schuiframen zijn namelijk perfect wind- en waterdicht.

Wil jij graag een groot schuifraam laten plaatsen in jouw woning? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat van verschillende experts. Start je aanvraag hier!

grote schuiframen modern

 

 

Mogelijke uitvoeringen van grote schuiframen

Grote schuiframen kennen tal van mogelijkheden. Je kan je schuifraam dus volledig naar wens vormgeven. Je vindt de opties hieronder opgesomd:

 

1. Materiaal

Grote schuiframen zijn verkrijgbaar in dezelfde materialen als reguliere schuiframen. Een schrijnwerker kan je bijstaan in het kiezen van het juiste materiaal, want niet elk materiaal is even geschikt:

 • Aluminium: aluminium is een ideaal materiaal voor grote schuiframen. Het is namelijk stevig en toch ook licht. Daarnaast is het duurzaam en beschikbaar in verschillende uitvoeringen.
 • PVC: dit materiaal staat garant voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Maar houd er rekening mee dat een groot schuifraam ook zwaar is en daarom is PVC ietsje minder geschikt.
 • Staal: dit materiaal past perfect binnen een industrieel interieur. Maar staal is erg zwaar en is daarom niet het ideale materiaal voor grote schuiframen.
 • Hout: hout geeft een natuurlijke warme uitstraling. Het is ook erg stevig  en dus geschikt voor grote schuiframen. Alleen heb je er wel wat onderhoud aan.

 

2. Schuifsystemen

Het is belangrijk dat je een geschikt schuifsysteem kiest voor je grote schuiframen. Hieronder wegen we de 2 opties af:

 • Klassiek schuifsysteem: hierbij schuif je de bewegende vleugel van je schuifraam meteen open en zorgen de borstels onderaan voor de dichting. Dit is het meest voorkomende systeem, maar voor een groot schuifraam is dit minder geschikt.
 • Hefschuifsysteem: dit systeem is ideaal bij grote schuiframen. Hier hef je de schuivende vleugel licht op bij het openen. Die schuift dan in de rail en zo kan je zelfs erg zware ramen vlot openen.

 

3. Verzonken of met dorpel?

Bij een verzonken schuifraam is het onderste profiel weggewerkt in je vloer. Zo oogt de ruimte strak en vermijd je valpartijen. Al moet je er wel wat breekwerken voor over hebben. Zie je dat niet zitten? Dan kan je ook kiezen voor het klassieke systeem met een kleine dorpel.

 

4. Monorail of multirail?

Je kan kiezen tussen 2 systemen: monorail of multirail. Monorail is het klassieke schuifraamsysteem waarbij je 1 vast deel hebt en 1 schuifbaar deel. Multirail is echter meer aangewezen bij grote schuiframen. Daarbij kan je meerdere vleugels verschuiven.

 

5. Afwerking

Bij de afwerking kan je nog allerlei keuzes maken en je schuifraam helemaal naar wens vormgeven. Zo heb je verschillende opties qua kleur en structuur:

 • Kleur: de meest voorkomende kleuren voor schuiframen zijn wit, zwart en grijs. Maar je kan ze net als reguliere schuiframen in zowat alle mogelijke kleuren verkrijgen.
 • Structuur: ben je toch op zoek naar dat tikkeltje extra? Overweeg dan een bepaalde structuur in je schuifraam. Zo kan je je profielen bv. een houtnerfstructuur geven.

 

6. Beglazing

Welk type beglazing kies je nu best voor je groot schuifraam? Ook hier zetten we de mogelijkheden kort op een rijtje:

 • HR: hoogrendementsglas is tegenwoordig de standaard bij ramen. Deze beglazing zorgt voor een uitstekende isolatie. Je hebt verschillende types: HR, HR+ en HR++.
 • Driedubbel glas: wil je gaan voor de optimale isolatiewaarde? Ga dan voor de iets duurdere driedubbele beglazing. Dit is aangewezen als je bv. een energieneutrale woning nastreeft.

 

Hoe kies ik de beste opties voor mijn groot schuifraam?

Grote schuiframen hebben heel wat mogelijkheden. Hoe kan je zeker zijn dat je de juiste keuzes maakt voor jouw woning? Vraag advies aan een expert! Die luistert naar jouw wensen en noden en geeft aan wat de opties zijn in jouw situatie.

Op zoek naar een schrijnwerker voor jouw groot schuifraam? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende experts via onze offerteservice.

 

 

Groot schuifraam prijs

De prijs van een groot schuifraam hangt natuurlijk af van het gekozen materiaal, de beglazing, de afwerking, … Gemiddeld kan je rekenen op de prijzen in de onderstaande tabel:

Soort materiaalPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
PVC€ 700 - 900
Aluminium€ 1.100 - 1.500
Hout€ 800 - 1.000
Staal€ 1.400 - 2.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Wil je graag een specifiek prijsvoorstel laten maken voor jouw groot schuifraam? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende experts in jouw buurt.

 

grote schuiframen appartement

 

Aandachtspunten grote schuiframen

Wil je zeker zijn van een optimaal gebruikscomfort van je grote schuiframen? Dan hou je best rekening met deze aandachtspunten:

 • Gewicht van het schuifraam: hoe groter het schuifraam, hoe zwaarder het wordt. Houd hier rekening mee bij het kiezen tussen de verschillende uitvoeringen van je raam.
 • Raamdecoratie: het kan handig zijn om verduistering te voorzien voor je groot schuifraam. Denk daarom ook na over bv. gordijnen of jaloezieën om toch je privacy te garanderen.
 • Vliegenraam: een groot schuifraam vormt de ideale verbinding tussen buiten en binnen. Wil je echter voorkomen dat insecten ook de weg naar binnen vinden? Voorzie dan ook een vliegenraam.
 • Inbraakbeveiliging: je schuifraam moet natuurlijk beveiligd zijn om indringers buiten te houden. Dit kan met een meerpuntsslot, veiligheidsbeslag, veiligheidsbeglazing, …
 • Plaatsing: een groot schuifraam plaatsen is niet zo evident. Het is zwaarder dan een regulier schuifraam en je kan het moeilijker manoeuvreren. Je laat deze klus dus beter over aan een expert.

Op zoek naar een expert om je groot schuifraam te plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende specialisten in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen