Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Renovatiewerken

Het renoveren van een woning vergt moed en doorzettingsvermogen. Wanneer je afbreekt moet je sowieso weer opbouwen en mag je dus niet stilvallen. Daarbij komt dat het niet altijd gemakkelijk is om je een weg te banen door alle informatie over bouwen en verbouwen. Wij proberen je te helpen met duidelijke artikels en tips over grote of kleine renovatiewerken.

buitenschilderwerken buitenmuur

Buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken zijn ideaal als je je woning wil opfrissen zonder grote kosten te doen. In dit artikel lees je meer over buitenschilderwerken. We bekijken 3 opties: je buitenmuur schilderen, je buitenschrijnwerk verven en je dak coaten.
grote schuiframen appartement

Grote schuiframen

Grote schuiframen kunnen een echte parel aan de kroon van woningen zijn. Zowel de functionele als esthetische meerwaarde is enorm. Hier ontdek je alles over de mogelijkheden, de gemiddelde prijzen, de aandachtspunten, ...
dakwerkers in je buurt

Dakwerkers in de buurt

Je dak krijgt het hard te verduren door de weersinvloeden. Heb je een vakman nodig? Hier ontdek je hoe je gericht dakwerkers in de buurt vergelijkt en hoeveel dakwerken gemiddeld kosten. Zo maak je zeker een doordachte keuze!
Gevelrenovatie

Badkamerrenovatie: prijzen & tips

Is het tijd om jouw badkamer te laten renoveren? Dan wil je vast en zeker wel te weten komen hoeveel een renovatie zal kosten. Ontdek een overzicht van de prijzen en enkele tips om de kosten te drukken. Leer eveneens meer over mogelijke premies.
plat dak

Plat dak maken

Is het tijd om jouw oude dakbedekking te vervangen? En heb je de aanleg van een plat dak overwogen? Lees hier meer over platte daken: de mogelijke materialen, de richtprijzen en de gemiddelde levensduur. Maak ook kennis met het groendak als alternatieve optie.
Overzettreden

Overzettreden: info & prijzen

Overzettreden zijn de ideale oplossing om kap- en breekwerk te verwijden. Er worden gewoonweg nieuwe treden bovenop de oude geplaatst. Kom in dit artikel meer te weten over deze handige oplossing, hoe ze geplaatst worden en wat de richtprijzen zijn.
Spanplafond plaatsen

Spanplafond

Een spanplafond is de meest geschikte keuze voor wie snel en efficiƫnt, zonder al te veel stof en vuil, een nagelnieuw plafond wil. Je hebt keuze tussen spanplafonds uit polyester en pvc. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden & eigenschappen van een spanplafond en de richtprijzen.
Nieuwe ramen plaatsen

Nieuwe ramen plaatsen

Wil je nieuwe ramen plaatsen? Dan moet je kiezen uit een veelvoud aan verschillende materialen. Wij sommen in dit artikel de meest courante op: hout, aluminium, staal & kunststof. Elk heeft z'n eigen voor- en nadelen en specifieke prijs. Lees er hier meer over.
Behangen met vliesbehang

Behangen met vliesbehang

Behang je voor het eerst? Dan kies je het best voor vliesbehang. Doordat je de behangerslijm niet op het papier, maar rechtstreeks op de muur aanbrengt, zul je minder snel moeilijkheden ondervinden. Lees hier meer over zelf behangen met vliesbehang.
spouwmuurisolatie

Meer weten over spouwmuur isoleren?

Het gegeven spouwmuurisolatie roept veel vragen op. Wat is spouwmuurisolatie? Wanneer is het mogelijk mogelijk? Hoe gaat het in z'n werk? Welke materialen komen hiervoor in aanmerking? Op deze en andere vragen formuleren we hier een duidelijk antwoord.