Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Nieuwe ramen plaatsen

Nieuwe ramen plaatsen is een grote hap uit je bouwbudget. Daarom is het belangrijk dat je je goed informeert over de kostprijs en de mogelijke opties. Er zijn heel wat materialen waaruit je kan kiezen. Ze hebben elk hun positieve en negatieve eigenschappen. De keuze wordt bepaald door budget en je persoonlijke voorkeur.

 

Waarom nieuwe ramen plaatsen?

Als je een woning renoveert, kan het zijn dat de ramen nog in goede staat zijn. Als het hout van je ramen rot zijn, zit er niks anders op dan ze te vervangen. Daarnaast kunnen ze soms zo beschadigd zijn, dat herstellen helemaal geen zin meer heeft. Nieuwe ramen kunnen dan in de eerste plaats zorgen voor een veiligere woning. Raamprofielen van de huidige generatie worden bijna standaard geleverd met hoogrendementsglas. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om de woning binnen te dringen.

Daarnaast zorgen nieuwe kozijnen voor een daling van je energiefactuur. Hoogisolerende beglazing zal ervoor zorgen dat de warmte niet kan ontsnappen. Nieuwe ramen voldoen tenslotte aan de laatste isolatienormen.

 

Materialen kiezen

Er is keuze uit heel wat materialen: aluminium, staal, hout, en kunststof. Ze hebben elk hun specifieke voor- en nadelen.

 

Nieuwe ramen uit hout

Een houten raam heeft een warme uitstraling en oogt erg authentiek. Ze gaan lang mee en kunnen makkelijk bewerkt worden. Herstellen of opnieuw schilderen is dus perfect mogelijk. Houten ramen vergen van alle materialen het meest intensieve onderhoud. Qua materialen kan je kiezen uit hardhout of zachthout.

nieuwe ramen plaatsen uit hout

Aluminium

Een raam uit aluminium heeft heel wat draagkracht. Ze zijn erg elegant en ogen strak. Daarnaast zijn ze ook inbraak- en brandwerend. Aluminium gaat zeer lang mee. Ze hebben de eigenschap om niet te rotten of te roesten.

 

Kunststof

Kunststoframen zijn erg budgetvriendelijk. Je hoeft ze ook amper te onderhouden. Ze zijn beschikbaar in een ruim assortiment aan kleuren. Daarnaast kan je ze ook verkrijgen in een hout- of aluminiumlook. Het enige nadeel is dat ze niet vormvast zijn en niet bestand zijn tegen extreme temperaturen.

 

Staal

Stalen raamprofielen zie je vooral bij bedrijfsgebouwen. Ze hebben een industriële uitstraling. Hun hoge draagkracht is hun grootste troef.

 

Nieuwe ramen plaatsen: kostprijs

Nieuwe ramen plaatsen is meestal een grote hap uit het renovatiebudget. Kies je voor kwaliteit, dan heb je ze het voor het leven. Hieronder vind je de gemiddelde prijzen per materiaal. Bij deze prijzen is de plaatsing, btw en hoogrendementsglas inbegrepen.

Hout: € 850 / m²

Kunststof: € 700 / m²

Aluminium: € 950 / m²

Staal: € 1150 / m²

 

 

Online offertes op maat aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Via onderstaand formulier kan je nu vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij onze aangesloten partners actief in jouw regio: