Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Overzettreden: info & prijzen

Is je trap aan vernieuwing toe maar wil je kap- en breekwerk vermijden? Dan zijn overzettreden ongetwijfeld het overwegen waard. Splinternieuwe treden worden dan bovenop de bestaande treden geplaatst, wat erg handig is voor renovatie. Ontdek alle voordelen, mogelijkheden en prijzen in dit artikel!

 

Waarom kiezen voor overzettreden?

Bij een trapsysteem met overzettreden wordt dus letterlijk een nieuwe trede boven elke afzonderlijke traptrede geplaatst. We spreken ook wel van een ‘trede-over-trede-systeem’. Overzettreden kunnen op elke soort trap worden toegepast en zijn dus niet beperkt tot enkel gesloten of open trappen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen op een rijtje:

1. Door te kiezen voor treden over treden, kan je je trap op een snelle manier renoveren. Meestal nemen de werken niet meer dan één dag in beslag. Bovendien is de trap al snel opnieuw beloopbaar.

2. Overzettreden zijn een goedkopere oplossing dan een volledig nieuwe trap.

3. Er is een grote keuze aan materialen, afwerkingen en motieven mogelijk.

4. Extra afwerkingsopties zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan verlichting of rubberen anti-slip strips.

 

overzettreden

 

Overzettreden trap: materialen & prijzen

Zoals gezegd, zijn overzettreden in verschillende materialen verkrijgbaar. Het gekozen materiaal heeft dan ook de grootste invloed op de uiteindelijke kostprijs. De populairste materialen zijn hout, laminaat, PVC, vinyl en tapijt:

MateriaalRichtprijs per overzettrede, incl. plaatsing & BTWLevensduur
Hout€150Minstens 40 jaar
PVC/Vinyl€145Minstens 40 à 50 jaar
Laminaat€12510-25 jaar
Overzettreden met tapijt€130afh. van het materiaal & de kwaliteit

Verder wordt de prijs ook bepaald door de hoeveelheid treden, de vorm ervan en de moeilijkheidsgraad van het project. Prijzen kunnen ook sterk variëren van vakman tot vakman. Daarom is het een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende ervaren trapspecialisten. Zo kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en geld uitsparen.

 

Hoe worden overzettreden geplaatst?

Overzettreden kan je in principe zelf plaatsen, al is dit geen eenvoudige klus. Zeker bij complexere trapvormen, met treden die in vorm en grootte variëren, is de nodige ervaring en expertise vereist. Het is van groot belang dat alle treden mooi op maat verzaagd worden, zodat de trap goed aansluit tegen de muur. Om zeker te zijn van een mooi en foutloos resultaat, schakel je dus best een vakman in.

Het plaatsen van de treden gebeurt gewoonlijk in een zestal stappen:

1. Opmeten van de trap: een vakman zal eerst alle treden van de bestaande trap opmeten en vervolgens de overzettreden op maat zagen.

2. Huidige trap reinigen: de trap overzettreden moeten op een proper oppervlak kunnen worden aangebracht.

3. Lijm aanbrengen op trapoppervlak: nadat de treden zijn schoongemaakt, wordt er lijm op aangebracht om de nieuwe treden vast te maken. In geval van een gesloten trap, worden meestal ook nieuwe stootboorden vastgelijmd.

4. Overzettreden plaatsen: naast het verlijmen van de treden, wordt soms ook gewerkt met stabiliteitsprofielen. Dit profiel wordt dan op de trede bevestigd als extra fundament voor de overzettrede.

5. Naden afkitten: om het geheel mooi af te werken, kit men de naden netjes af.

6. Extra beschermingslaag aanbrengen: eventueel kan nu nog extra bescherming aangebracht worden, afhankelijk van het trapmateriaal. Vooral bij houten treden wordt meestal gekozen voor een beschermende coating in de vorm van slijtvaste olie.

 

overzettreden

Online offertes op maat aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Via onderstaand formulier kan je nu vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij onze aangesloten partners actief in jouw regio: