Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Tuinaannemers: uurloon & werkwijze

Voor het aanleggen van je tuin, kan je werken met tuinaannemers. Een professional met jarenlange ervaring in tuinaanleg en tuinonderhoud, is de geknipte persoon om je te helpen bij het ontwerpen van je tuin.

 

Werkwijze tuinaannemers

Een tuinaannemer kan je inschakelen voor het ontwerpen, het aanleggen en het onderhouden van je tuin. Ga je een tuin ontwerpen, dan komt hij eerst bij je langs om te kijken wat je wensen zijn. Hij stelt een plan op met de mogelijke werken en schatting van de kosten. Hierna kan het plan nog aangepast worden in overleg. Ga je akkoord met het vooropgestelde plan en budget, dan beginnen de werken op het afgesproken tijdsstip.

 

Tip: Vooraleer je langsgaat bij een tuinaannemer voor je tuinaanleg, kan je alvast wat inspiratie opdoen in voorbeelden van bestaande tuinen. Zo krijg je een idee van wat je mooi vindt.

 

Voordelen

Werken met een tuinaannemer heeft een aantal voordelen. We sommen ze hieronder even op:

+ Professionele werkwijze: het ontwerp van je tuin wordt gegarandeerd professioneel aangepakt. Je bent er zeker van dat er gelet is op de details.

+ Tips voor het onderhoud: specifieke onderhoudstips zijn erg belangrijk voor het mooi houden van je tuin. Als een tuinaannemer betrokken is van bij het begin, is het makkelijker om te weten hoe je de tuin goed moet onderhouden.

+ Materiaalkennis: door zijn ervaring heeft een tuinaannemer ervaring met uiteenlopende materialen en werktuigen. Hierdoor ben je verzekerd van de correcte uitvoering van verschillende technieken.

 

Tuinaannemer uurloon

Het uurloon van een tuinaannemer is afhankelijk van de soort werken die moeten verricht worden. Daarnaast kunnen de prijzen ook verschillen per provincie. De gemiddelde uurlonen bedragen tussen de 30 à 40 euro per uur. Soms kan dit oplopen tot 45 euro bij bij specifieke werken. Het kan nooit kwaad om verschillende prijzen van tuinaannemers met elkaar te vergelijken.

tuinaanleg tuinaannemer

 

Verschil met een tuinman en een tuinarchitect

Het verschil tussen een hovenier (of tuinman) in vergelijking met een tuinaannemer is de aard van de werken. Een tuinman zal voornamelijk instaan voor één specifiek facet van de tuin. Voorbeelden hiervan zijn: snoeien, het aanleggen van vijvers of het plaatsen van een omheining. Een tuinarchitect heeft meestal een hogere opleiding genoten. Hij specialiseert zich in tuinontwerp. Hij is vooral op dat vlak sterker dan de tuinaannemer.

 

Waarom professionele aannemers voor je tuinaanleg?

Een tuin leg je meestal maar één keer aan. Het dient dus onmiddellijk goed te gebeuren. In de loop der jaren kan je hier en daar nog wel nog wat extra planten toevoegen aan je tuin. Maar dat neemt niet weg dat de basis van je tuin toch goed moet zitten. Het kan dus toch nuttig zijn om de raad te vragen van een tuinaannemer of tuinarchitect voor je begint aan grote tuinwerken.

 

Online offertes op maat aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Via onderstaand formulier kan je nu vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij onze aangesloten partners actief in jouw regio: