Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Huis verkopen tips

Om je woning snel en succesvol te verkopen, is het belangrijk zoveel mogelijk kandidaat kopers aan te spreken. Dit kan je doen door het interieur strategisch aan te pakken en een huiselijke sfeer te creëren. Deze optimalisatie van de inrichting zal niet alleen zorgen voor een snellere verkoop, maar kan ook helpen om een hogere verkoopprijs af te dwingen.

 

Woning verkopen: belang van de eerste indruk

Bij het bezoeken van een nieuwe woning zijn kandidaat kopers vaak vol verwachtingen. Een positieve eerste indruk is dan ook essentieel voor een succesvolle verkoop. Maak van de voorgevel een aantrekkelijk plaatje door hem netjes te onderhouden en plaats enkele planten en sfeerverlichting indien mogelijk. Woon je op een appartement dan kan je je onderscheiden door een decoratief stuk aan de deur te hangen.

Eens je de woning betreedt, moet ook de inkomhal er verzorgd uitzien. Hier kan je gebruik maken van warme kleuren, spiegels, geurverfrissers, kaarsen en groene planten. Berg overtollige schoenen en jassen zeker op zodat de inkomhal zo ruim mogelijk oogt. Goed begonnen is tenslotte half gewonnen.

Huis verkopen tips

Huis verkopen: tips voor de globale indruk


1
. Hygiëne in de woning

Zorg voor een nette indruk wanneer potentiële kopers langskomen. Verlucht de badkamer zodat er geen muffe geurtjes zijn, berg rommel op en zorg steeds dat de vaat gedaan is. Hou dieren zoveel mogelijk buitenshuis en rook ook niet binnen.

2. Haal de persoonlijkheid uit je woning.

Wanneer een woning te koop staat is het belangrijk deze zo neutraal mogelijk aan te bieden. Dit doe je door de persoonlijkheid uit het huis te halen. Antieke erfstukken en fotokaders hebben heel wat sentimentele waarde maar bemoeilijken de inleving van de koper. Bovendien hebben deze stukken vaak een bombastische indruk waardoor de kamers kleiner ogen. Hou je woning dus zo neutraal mogelijk en berg onnodige elementen op.

3. Zorg voor een aangename geur doorheen het huis.

Een huis of appartement dat fris en aangenaam ruikt zal zoveel beter verkopen dan. Verlucht daarom steeds de woning alvorens een bezoek en maak gebruik van geurkaarses, maak vers brood of plaats enkele geurverfrissers.

4. Zorg voor voldoende verlichting

Zorg dat de lichtinval maximaal is. Halfopen gordijen en gesloten rolluiken geven een somber gevoel en maken de kamers kil. Tijdens sombere dagen laat je ook best het licht branden. Zo ogen de kamers frisser en maak je een gezellige sfeer.

5. Voer klusjes en kleine reparaties uit in huis

Potentiële kopers komen jouw woning bezoeken omdat ze op zoek zijn naar een instapklare woning. Zorg er dus voor dat alles tip-top in orde is. Lekkende kranen en slecht sluitende deuren zijn echte afknappers.

6. Geef elke ruimte in de woning een duidelijke functie

Een huis met zes lege kamers zal minder aanspreken dan een woning met vier slaapkamers, home office en dressing room. Door elke kamer een functie te geven toon je hoeveel je woning of appartement te bieden heeft.

7. Zorg voor eenheid in kleuren

Niets wat beter rendeert dan het volledige huis een likje verf geven. Het zorgt voor een fris gevoel en creëert eenheid tussen de verschillende ruimtes. Gebruik lichte, natuurlijke kleuren om de ruimtes te vergroten. Accenten kan je aanbrengen door decoratie elementen te plaatsen zoals kaders, vazen en verlichting.

woning verkopen

 

Woning verkopen: tips voor de kamers


De woonkamer

De woonkamer is één van de belangrijkste kamers in huis. Zorg er dan ook voor dat deze een centrale plaats krijgt in het woongebeuren. Bied de potentiële kopers een gezellige sfeer aan door kaarsen te laten branden en plaats wat plantjes. Tijdens de winter is het ook altijd handig om de haardvuur te doen branden. Berg ook computers en speelgoed op en zorg dat de volledige woonkamer goed zichtbaar is. Plaats niet teveel kadertjes of andere prularia zodat de kamer niet te klein lijkt voor al die extra’s.

De inkomhal

De hal is de eerste ruimte die de kopers zien en verraad onmiddelijk de sfeer van het huis. Geef de hal een lichte kleur en maak het gezellig door een familiesfeer te creëren. Als je een grote hal hebt kan je ook altijd enkele planten of grote vazen plaatsen. Een mooie kapstok en spiegel is ook mooi meegenomen.

De keuken

Als je je huis of appartement succesvol wil verkopen zal de keuken perfect in orde moeten staan. Zorg dat de afwas gedaan is en laat alles mooi blinken. Zet ook elektronische apparten in de kast, deze kunnen de keuken een klein gevoel geven. Maak de keukentafel leeg en zet er een fruitmand of bloemstuk op.

Slaapkamer

Maak het bed mooi op en zorg dat de kamer fris ruikt. Accentueer je inbouwkasten door alvast een kastdeur open te schuiven.

Badkamer

De badkamer moet hygiënisch ogen en fris ruiken. Etaleer je verzorgingsproducten en zorg voor verse handdoeken. Maak de badkamer grondig schoon en verwijder alle sporen van schimmel of ander vuil. Als de de silicone rond het bad en badkamermeubel versleten ogen kan je deze makkelijk vernieuwen.

Garage en zolder

Gebruik je garage en zolder niet om rommel te stockeren. Dit zal de kamers verkleinen waardoor het lijkt dat er niet veel mogelijkheden zijn in deze ruimtes.