Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
U-bouwt.be
banner image

Interieur & Afwerking

De afwerking van een interieur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning en toont duidelijk het karakter van de bewoners. Afhankelijk van je voorkeuren kan je gaan voor een modern, landelijk, design of klassiek interieur. Tips en inspiratie voor het inrichten van je woning vind je hier terug.

Tips voor een sfeervolle inrichting

Sfeervol interieurDe een vindt het leuk om een huis helemaal vol te zetten met allerlei spulletjes, de ander wil het juist zo strak mogelijk houden. Iedereen heeft daarin ook het recht om zelf te weten wat nou leuk is om in je eigen huis te zetten. Daarnaast heeft iedere kamer ook een andere functie. Denk aan de slaapkamer die is om te slapen en de woonkamer om in te relaxen. Dit is ook iets waar je naar moet kijken als je je huis anders wilt gaan inrichten. Je zet namelijk niet allemaal beeldjes en schilderijen in de badkamer, omdat dit gewoon niet logisch is. De badkamer is om jezelf schoon te maken, en niet om helemaal te decoreren. Dat kan je namelijk weer doen met de woonkamer!

 

Tips voor een sfeervolle woonkamer

Het is in ieder geval altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat een kamer licht genoeg is. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je graag in die kamer wil zijn. Een donkere kamer is niet fijn en je bent vrolijker als iets echt licht is. Dat betekent niet meteen dat je de hele kamer vol moet zetten met lampen, maar zorg in ieder geval voor voldoende licht!Verder is het leuk om een beetje te laten zien wie er eigenlijk in het huis woont. Dit doe je door bijvoorbeeld fotolijstjes met foto’s neer te zetten, maar het kan ook een bijzonder schilderij zijn wat goed bij jou past. Ook hier geldt dat je niet de hele kamer vol moet zetten met de lijstjes, maar doe dit met mate. Denk aan bijvoorbeeld drie fotolijstjes met foto’s van jezelf, foto’s van vrienden of een foto met je partner.Je kunt ook kijken naar de kleuren die je gaat gebruiken voor bijvoorbeeld de meubels. Alles in het zwart doen, zal niet zorgen voor een gezellige sfeer in het huis. Je kunt in dat geval beter kiezen voor rood of wit. Dit ziet er namelijk gezellig en eigenlijk ook wel chique uit. Perfect voor de inrichting van het huis. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een rode bank met bijbehorende stoelen in dezelfde kleur. Wit is ook een goede kleur, maar misschien niet erg handig omdat het snel vies wordt en niet gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Ook als je kijkt op het gebied van de trends zit je met deze kleuren voor jouw inrichting helemaal goed! Ook beige valt erg in de smaak.

 

Beeldjes en andere decoratie

Decoratie

Dan wil je ook nog wat kleine spulletjes die ervoor zorgen dat het er echt gezellig uitziet. Kies dan voor leuke beeldjes die goed bij jou passen. Denk aan kleine beeldjes van dieren of de hele bekende boeddha beeldjes. Beeldjes geven al een hele andere uitstraling aan het huis, terwijl dit helemaal niet duur hoeft te zijn!Ten slotte heb je dan nog de dingen voor aan de muur zoals schilderijen. Ook deze hoeven niet perse duur te zijn. Als je echt een beperkt budget hebt, ga dan eens langs een kringloopwinkel. Ook hier kun je vaak nog leuke spulletjes kopen voor in huis!